Bromfietsen

Bromfietsen bestaan in twee verschillende soorten: klasse A en klasse B.

De bromfietsen van klasse A zijn alle voertuigen met twee of drie wielen met een cilinderinhoud van maximaal 50 cc of een elektrische motor waarvan de maximumsnelheid 25 km/u is. Voor bromfietsen van klasse A heeft u geen rijbewijs nodig.

Bromfietsen van klasse B zijn alle voertuigen met twee of drie wielen met een maximale cilinderinhoud van 50 cc of een elektrische motor waarvan de maximumsnelheid 45 km/u is. Om met een bromfiets van klasse B rond te rijden, heeft u een rijbewijs AM nodig (het vroegere rijbewijs A3 blijft geldig).

Voor bromfietsen van zowel klasse A als B is het dragen van een helm verplicht.

Alle bromfietsen van alle categorieën en nieuwe lichte vierwielers moeten verplicht ingeschreven worden en de nummerplaat dragen die bij de inschrijving werd toegekend.

Boorddocumenten:

Als u zich op de openbare weg verplaatst met een bromfiets moet u steeds de volgende documenten bij u hebben:

  • identiteitskaart
  • rijbewijs (als u met een klasse B-bromfiets rijdt)
  • verzekeringsbewijs

 

 

Andere fietsen voorzien van een motor

Naast bromfietsen en elektrische scooters zijn er verschillende soorten elektrische fietsen. Informatie over fietsen met een elektrische hulpmotor (vermogen tot 250 W), gemotoriseerde fietsen (vermogen tot 1000 W) en speed pedelecs (vermogen tot 4000 W) vindt u op de website van de FOD Mobiliteit:

Elektrische fietsen

 

 

 

 

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten