In België komen studeren

Toegangsvoorwaarden in België

Wilt u informatie over de voorwaarden en procedure om toegang te krijgen tot het Belgisch grondgebied? De FOD Buitenlandse Zaken kan u hierover informeren. U kunt er ook informatie krijgen over uw verblijf in België als Europees of niet-Europees student.

Onderwijs in België

België is een federale staat die bestaat uit drie gemeenschappen en drie gewesten. Onderwijs is een bevoegdheid van de Vlaamse, Franstalige en Duitstalige Gemeenschap.

In welke taal?

De drie landstalen zijn Nederlands, Frans en Duits. Wilt u een van die talen leren en beter onder de knie krijgen?

De meeste universiteiten of hogescholen beschikken over een talencentrum waar u in een vreemde taal lessen Nederlands of Frans kunt volgen. Neem contact op met de betrokken instelling voor meer informatie.

Voor Nederlandse lessen kunt u ook terecht bij een van de acht Huizen van het Nederlands. De instellingen voor sociale promotie bieden eveneens een groot aantal opleidingen met een flexibel uurrooster.

Wilt u een studieprogramma in uw moedertaal volgen? Maak dan een keuze uit de Europese en internationale scholen in België. Raadpleeg de gegevens op de portaalsite Europass voor meer informatie. Tal van Belgische hogescholen en universiteiten geven ook lessen in het Engels.


Mobiliteitsinitiatieven en stages

Er bestaan verschillende programma’s en initiatieven die wetenschapsonderzoekers of onderdanen van een ontwikkelingsland de kans bieden om in België te studeren of te werken, of een stage te lopen.

Europese programma's

Elke student die onderdaan is van een land van de Europese Unie heeft de mogelijkheid verder te studeren in een ander land dankzij verschillende Europese programma's.

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten