Opleiding voor zelfstandigen en toekomstige zelfstandigen

Zelfstandig worden doet u niet van de ene dag op de andere. U moet een aantal beroepsvaardigheden beheersen (technische kennis, management …) door bijvoorbeeld een alternerende opleiding tot bedrijfsleider te volgen met theorielessen en een bedrijfsstage.

Bent u reeds zelfstandige? Wilt u de technologische evoluties bijbenen en uw vaardigheden (of die van uw werknemers) hieraan aanpassen? Dan kunt u een opleiding volgen bij het opleidingscentrum voor kmo's.

In Nederlandstalig België

In Vlaanderen biedt SYNTRA (Het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming) opleidingen aan voor zelfstandigen, medewerkers van kmo's en bedrijfsleiders. SYNTRA telt 24 centra verspreid over Vlaanderen en Brussel.

In Franstalig België

Het EFP (Espace Formation PME) in Brussel en het IFAPME (Institut wallon de formation en alternance et des indépendants et petites et moyennes entreprises) in Wallonië bieden opleidingen aan voor bedrijfsleiders en voortgezette opleidingen voor gespecialiseerde werknemers of zelfstandigen.

Het Waals Gewest biedt ook opleidingscheques aan voor toekomstige zelfstandigen en mensen die een onderneming willen oprichten. Voor meer inlichtingen raadpleeg de site van Tewerkstelling en Beroepsopleiding in het Waals Gewest (fr)

In Duitstalig België

In Duitstalig België neemt het IAWM (Institut für Aus- und Weiterbildung im Mittelstand und in kleinen und mittleren Unternehmen) alternerende opleidingen tot meer dan 50 beroepen voor zijn rekening. U kunt er kiezen voor een opleiding tot bedrijfsleider of een voortgezette opleiding voor gespecialiseerde werknemers of zelfstandigen.

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten