Centra voor slachtofferhulp

U kunt een beroep doen op het dichtstbijzijnde Centrum voor slachtofferhulp, ook als u geen klacht heeft ingediend bij de politie. Het Centrum zal u opvangen wanneer u dat vraagt, ongeacht het misdrijf.

Wanneer u wel een klacht heeft ingediend, kan het gebeuren dat de politie uw gegevens doorgeeft aan een Centrum voor slachtofferhulp in uw buurt. Dit Centrum neemt dan zelf contact met u op voor een gesprek. Dit contact vindt plaats zo snel mogelijk nadat u klacht heeft ingediend.

De gesprekken verlopen in een spreekkamer in het Centrum die de nodige discretie waarborgt, bij u thuis of in het ziekenhuis als u daar bent opgenomen.

Een Centrum voor slachtofferhulp biedt niet alleen psychologische hulp, maar ook praktische hulp en informatie. Het Centrum maakt u wegwijs in de wereld van politie en justitie, verzekeringen en schaderegelingen. Het kan u ook helpen tijdens de procedure voor de Commissie voor financiële hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden of wanneer u gehoord wordt door de Commissie voor de voorwaardelijke invrijheidstelling.

Als u dit wenst, vergezelt een medewerker u ook naar een dokter, de politie, het parket of de rechtbank.

U bent vrij om alle hulp aan te nemen of te weigeren.

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten